DOLAR: 34.6 TL
EURO: 36.6 TL

YöREMİZ GAZETESi NASIL DOĞDU MERAK ETTiK ÖĞRENDiK

1 yıl önce
390 kez görüntülendi

YöREMİZ GAZETESi NASIL DOĞDU MERAK ETTiK ÖĞRENDiK
Reklam

YÖREMİZ GAZETESİNİ ZİYARET EDEREK GAZETECİLİK VE BASIN BAYRAMLARINI KUTLADIK

Bugün Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bu vesile ile Espiye’de 2009’dan beri yayın hayatını sürdüren Yöremiz Gazetesini ziyaret ettik. Gazetenin imtiyaz sahibi Ziya Gökçe, Yazı İşleri Müdürü Yeliz Kabagöz ve Muhabir Ahmet Turan’ın gazeteciler ve basın bayramını kutladık.
Yöremiz Gazetesi Espiye’de yayın hayatına 20 Ekim 2009 Salı günü ilk sayı ile merhaba demiş. Fiyatı da 25 kuruşmuş. Geçtiğimiz Mart ayına kadar haftada bir yayınlanan gazete, Basın İlan Kurumuna bağlandıktan sonra haftada iki kez, Salı ve Cuma günleri neşredilmeye başlamış ve şu an 730’uncu sayısına ulaşmış. Gazete ilk çıktığında sekiz sayfadan ibaret olup son sayfası spor haberleri bölümüne ayrılmış. Şimdilerde ismi kırmızı renk punto ile yazılan gazetenin o zaman ki rengi yeşili temsil eden Giresun’a atfen yeşildi.
Gazete ilk haberinin manşetinde “Elektrik Santralleri Çevre Felaketleri Getirmesin” başlığına yer vermiş. Haberde; özellikle Yağlıdere vadisi boyunca birbiri ardına kurulmakta olan santraller ve santraller için açılan tünellerin biri biterken diğerinin başladığı, dolayısıyla derenin suyunun bir tünelden çıkarken diğerine akacağından gerekli hassasiyet gösterilmezse dere yataklarının susuz kalabileceğine vurgu yapılmış.
Gazetenin imtiyaz sahibi Ziya Gökçe’ye gazete çıkarma fikrinin nereden doğduğunu ve neden bu işe yöneldiklerini sorduk merakla. Yağlıdereli imiş kendisi. Ağabeyleri İstanbul’da matbaa malzemeleri toptancılığı yaptıkları için kendisi de bu işe eğilmiş. Ordu’da bir bayilik alarak matbaa malzemeleri veriyormuş matbaalara ve gazetelere. O nedenle Ordu’daki basın hayatı ile haşir neşir olmuş. On sene kalmış Ordu’da. Kâğıt, boya gibi matbaa sektörünün tamamını onlar tedarik ediyormuş. 2009 yılına gelindiğinde Espiye’de yerel gazetenin olmaması dikkatini çekmiş. Esasında potansiyeli de görmüş burada. Onu bu işe sevk eden unsurlardan biri de Karaovacık yayla şenliğinde protokol alanına girerken jandarmanın kendisini protokol alanına sokmaması olmuş. O zaman pek gazeteci olmamasına rağmen niye bu kadar katı davrandıklarına anlam verememiş. Kendisine basın kartının olup olmadığını sormuşlar tabi. Olmayınca girememiş. Ondan sonra kendisinde, “ben bu işin hammaddesini sağlıyorum gazeteyi niye çıkarmayayım ki” düşüncesi oluşmuş. Bir süre sonra sarı renkli basın kartını alarak hedefine ulaşmış.
Hammaddesini kendisinin de verdiği ve 1990’lı yıllarda kurulan Espiye matbaası ile anlaşarak gazetenin çıkmaya başlamasını sağlamış. Gazetenin bu ilk sayısında “Başlarken” adlı bir yazı kaleme almış. “bugün birçok alanda ülkeler değil, şehirler yarışmaktadır. Yarın kasabalar, köyler birbiriyle yarışacak. İşte böyle bir yarış da o şehrin veya kasabanın en önemli gücü yerel medyası olacaktır. Bu ve benzeri birçok açıdan baktığımızda yöremizde (Espiye, Yağlıdere, Güce, Soğukpınar, Üçtepe) önemli bir eksikliğin olduğunu tespit ettik. … Sizlerin ortak sesi olmak için bu gazeteyi çıkarıyoruz” diyerek gazetenin amacını dile getirmiş.
Şu an haftada iki kez yayınlanan ve altı sayfadan ibaret olan gazetede imtiyaz sahibi Ziya Gökçe’nin yanı sıra Yeliz Kabagöz ve Ahmet Turan çalışan olarak görev yapmaktadır. Diyanet personeli Fikret Bıyık ise yazdığı haberler ve çektiği fotoğraflarla destek vermektedir. Espiye, Güce ve Yağlıdere üçgeninde büyük bir boşluğu dolduran, tarihe vesika bırakan Yöremiz Gazetesine yayın hayatında başarılar diliyor, çalışanların gazetecilik ve basın bayramını tekrar kutluyorum.(Adnan Yazıcı-MEM ŞUBE MüDüRü)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık