DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

ÖĞRETMENLERLE TOPLANTI YAPTI

23 saat önce
25 kez görüntülendi

ÖĞRETMENLERLE TOPLANTI YAPTI
Reklam

Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk ve Şube Müdürü Adnan Yazıcı Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Fen ve Sosyal Bilimler Okulu) ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldiler. Öğretmenlerle toplantı gerçekleştiren Öztürk “bugün 17 Ekim İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümüdür. 17 Ekim 1951’de 7 ilde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Üç yıllık lise bölümleri 1954’te açılmıştır.” dedi.
İmam Hatip Okullarının temel gayesi kişinin kendisi ve içinde yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; gelişen dünyada ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren nitelikli insanlar olarak onları yetiştirmek olduğunu söyledi.
Türkiye Yüzyılı Maarif modeli ile ilgili açıklamalar yapan Müdür Öztürk,“Yeni müfredat ve bakanlığımızın ilgili genelgeleri doğrultusunda çalışmaların eksiksiz şekilde yapılması gerektiğini, yeni müfredat modeli ile ilgili öncelikle müfredatı değişen sınıfların öğretmenlerinin seminere alındığını, ancak ara tatil ve diğer dönemlerde öğretmenlerinin tamamının bu eğitimi alacağını vurguladı.
Öztürk,Okulun yeni binasında üç yıllık bir geçmişi olduğunu, okulun başarı noktasında bir ivme kazandığını ve bunun artarak devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Turgut Öztürk,Öğrencilerin devam devamsızlıklarının takip edilmesi noktasında gereken tedbirlerin alınması, velilerle işbirliği, öğrenciler kılık kıyafet konusunda okulun aldığı karara riayet edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Öğretmenlerden bir istekleri olup olmadığını soran Öztürk,“Zor ama önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Tüm öğretmen arkadaşlarımıza görevlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.
Daha sonra 8. Sınıflarda derse girerek öğrencilerle sohbet eden Öztürk,erdemli insan modeli üzerinde durdu. Başarılı olmak için yapılması gereken çalışmalar hususunda açıklamalarda bulundu. Kitap okumanın önemine dikkat çekti. Öğrencilerin hedeflerini sordu; onlara başarılar diledi.(FİKRET BIYIK)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık