DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

23 saat önce
22 kez görüntülendi

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Reklam

19 Ekim Muhtarlar Günü Espiye ilçesinde kutlandı. Espiye ilçesinde “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla tören düzenlendi.
Espiye Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Espiye Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Çelik, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Taflancık Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Birliği Başkanı Turgut Çelik, günün önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.
Muhtar Çelik, “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerim sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin Devlet kuramlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu kapsamda her yılın 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Tüm Muhtarlarımızın bu özel gününü kutlar,görevlerinde başarılar, Ahirete göç edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
YEAD Lisesi öğretmeni Memiş Torun’un sunduğu törene, Espiye Belediye Başkan Vekili Mustafa Karaman ,belediye başkan yardımcısı Zeki Öztürk,kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri , siyasi parti temsilcileri ile muhtarlar katıldı.Espiye belediyesince muhtarlara belediye sosyal tesislerinde çay ve pasta ikram edildi.(FİKRET BIYIK-AHMET TURAN)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık