DOLAR: 34.0 TL
EURO: 38.0 TL

BELEDİYELERDE SOSYAL TESİSLER

15 saat önce
17 kez görüntülendi

BELEDİYELERDE SOSYAL TESİSLER
Reklam

Belediyeler sosyal belediyecilik anlayışı gereği halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve yaşamlarını kolaylaştırabilecek hizmetler sunarlar.

Bu hizmetlerin biride içinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı toplum yararına kâr amacı gütmeden açmış oldukları sosyal tesislerdir.

İstanbul, Çorum ve Ordu Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok belediye açmış oldukları sosyal tesislerde kaliteden ödün vermeden ve ticari amaç gütmeden halkın piyasadan ucuz yiyecek, içecek vb. hizmetlere ucuza ve kolayca ulaşmasını sağlamışlardır.

Ayrıca kimi belediyeler de açmış olduğu sosyal tesislerde yöresel ürünlerini de tanıtarak uygun fiyatla satışa sunmaktadır. Bu faaliyeti ile turizmede katkı sağlamaktadırlar.

İlimizde ise belediyelerin Sosyal Tesisleri diğer illere göre maalesef daha az, daha pahalı ve yöresel ürünlerden de yoksundur.

Giresun Belediyesi’nin Kaledeki Sosyal Tesisinde yiyecek ve içecek fiyatlarının 2022 yılında fahiş olduğu yazılıp çizilmişti. 2 yıl geçmesine ve Belediye Başkanı değişmesine rağmen Kaledeki Sosyal Tesislerde yiyecek- içecek fiyatları cep yaktığından şikayet konusu olmaya devam etmektedir. Fiyatların yüksek olmasından dolayı geliri yüksek olan vatandaş sosyal tesislerden yararlanmakta, dar gelirli vatandaşın yanında orta gelirli vatandaş ise burada yiyip içenleri ancak izleyebilmektedir.

Halkın Giresun Belediyesi’nden beklentisi ise; Kent merkezinde sosyal tesislerin çoğaltılması ve şu anda yüksek olan menü fiyatların dar gelirlilerinde yararlanabileceği bir seviyeye çekilerek tesislerden daha çok vatandaşın yararlanmasıdır.

Yine Kulakkaya Yaylası’nda Yavuz Kemal Belediyesi’nin muhteşem manzaralı Sosyal Tesisi olmasına rağmen bu tesiste müşterilere hiçbir yerli ürün servis edilemeyip başka bir ile ait markalı sütlacın satışa sunulması da yadırganmaktadır.

Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini ziyaret eden tur otobüslerinden bazıları Kulakkaya Yaylasına da çıkmaktadırlar. Belediyenin bu tesisinde müşterilere yöresel ürünler servis edilmesi, fındık ve mamülleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sergilendiği ve satıldığı bir stant açılması hem ilimizin tanıtımına, hem de tesisin gelirinin atmasını sağlayacaktır.

Giresun’daki belediyelerin sosyal tesis sayılarını artırmaları ve bu tesislerden dar ve orta gelirli vatandaşın da yararlanabilmesi için menü fiyatlarını makul seviyelerde tutmaları halkın beklentisidir.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık