DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

ÇiN’DEN ESPiYE’YE GELiN GELDi

6 yıl önce
790 kez görüntülendi

ÇiN’DEN ESPiYE’YE GELiN GELDi
Reklam

Espiye ilçesinden 4 yıl önce Çin’e çalışmaya giden Abdulhamit Yılmaz (30) Çin’in Cancian ilinde yaşayan Guanco Metrosunda tanıştığı ( “Wenjing” Türk adı olarak Ece adını aldı”) Ece (25) ile Türk geleneklerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi.

Chen Wenjing, çiftçi bir ailenin tek kızı 1991 yılında Çin’in Cancian ilinde doğan Ece, yaşamını Giresun – Espiye ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünden olan Abdulhamit Yılmaz ile birleştirdi.
Çin ile ithalat-ihracat yapan işadamı Abdulhamit Yılmaz 2014 yılında Guanco Metrosunda ( Wenjing) Ece ile başlayan ilişkilerini Espiye’de evlilikle taçlandırdı. İkili, düğünlerini köylerinde köy düğününeyakışır biçimde yaptılar.
Birbirlerini severek evlendiklerini belirten Abdulhamit Yılmaz,Espiye’de 20 gün kaldıktan sonra tekrar Çin’e döneceklerini söyledi.
Eşinin Türkiye’yi ve Giresun’u çok beğendiğini belirten Yılmaz,eşinin Türkçe konuşmaya başladığını ve düğünde dans ettiğini, yöresel oyunları oynamaya , yemekleri yapmayı çalıştığını ifade etti.
Aşkın engel tanımadığını ,çok mutlu olduklarını belirten Çinli gelin “Wenjing” Ece , “Türkiye’yi çok sevdim. Buradaki insanlar çok sıcak.
Bundan sonra Türk geleneklerine göre yaşayacağım. Eşimi mutlu edeceğim” dedi.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık