DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

“DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

2 gün önce
27 kez görüntülendi

“DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Reklam

Espiye İlçe Müftülüğü tarafından “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü”münasebetiyle etkinlik düzenlendi.
Gençlik Merkezinde öğrencilerle bir araya gelen Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe,İslam’da kız çocuklarının da erkek çocuklarının da değerli oluşuna vurgu yaparak “Hiçbir cinsiyetin diğerine üstünlüğü yoktur,üstünlük ancak takvadadır” dedi.
Müftü Osman Gülbe ,kız öğrencilerle bir araya gelerek, eğitim hayatları ve gençlerin karşılaştığı zorluklar hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Gençlerin dinî, sosyal ve kültürel gelişimlerinin toplumun geleceği için önemli olduğunu vurgulayarak gençlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Müftü Gülbe, “Kur’an-ı Kerim’de kadının Allah katındaki değerinden ve haklarından bahseden çok sayıda ayet vardır. Allahü Teala insanlığın merkezi olarak kadını ve anneyi görmüştür. Kız çocuğuna da bu özel manadan bakmak önemlidir. Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bu konudaki tutumu, hanımlara ve kız çocuklarına yaklaşımı, genel anlamda da insana yaklaşımı çok değerlidir. Hadislerde kızlara özel bir önem verildiği görülür. Hatta bazı hadisler kız çocuğunu yetiştirmenin büyük ecir ve sevabını dile getirir.” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ile buluşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Müftü Gülbe, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.
Gençlik Spor ilçe Müdürü Hasan Tolga Cebeci ve Gençlik Merkezi Müdürü Hatice Kahraman ise, etkinliği düzenleyenlere ve katkısı olan ilçe müftülüğüne teşekkür ettiler.Espiye Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen programa İlçe Müftüsü Osman Gülbe Gençlik Spor ilçe Müdürü Hasan Tolga Cebeci,Gençlik Merkezi Müdürü Hatice Kahraman, MYO Manevi danışmanı Soner Dübüş,Gençlik Merkezi Kurs öğreticileri, ile kız öğrenciler katıldı.(FİKRET BIYIK)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık