DOLAR: 33.9 TL
EURO: 37.6 TL

GİRESUN İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ NİYE HEDEFTE

1 ay önce
81 kez görüntülendi

Resim bulunamadı
Reklam

Değişik tarihlerde Giresun İl Göç İdaresi Müdürlüğünde göçmenlerle ilgili usulsüz işlemler yapıldığına dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine Giresun Valiliği bir açıklama yaptı.

Açıklamada; adı geçen müdürlükte göçmenlerle ilgili usulsüz işlem iddialarına ilişkin yapılan ön inceleme ve araştırma neticesinde iddiaların aksine yürütülen işlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve herhangi bir kasıt, kusur ve ihmalin olmadığından soruşturma izni verilmemesine dair karar verildiği,

Bu karara itiraz neticesinde Samsun Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi’nce kesin olarak itirazın reddine karar verildiğinden, ilgili dosyanın Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nda işlemden kaldırıldığı belirtilmektedir.

Açıklamadan anlaşılacağı üzere hem idare, hem de yargı iddiaları asılsız bulmuştur.

Giresun en az göçmen barındıran iller arasında olmasına rağmen niye bu asılsız iddialar ortaya atılmıştır?

Olayın perde arkasını araştırdığımızda;

Şikayetlerin, daha önce ilgili müdürlükte tercüman olarak çalışıpta iş akdine uymadığından dolayı görevine son verilen İranlı tercüman tarafından yapıldığı/ yaptırıldığı, Aynı kişinin Türkiye’de evlilik yaparak (daha sonra boşanmıştır.) Türk vatandaşlığı aldığı ve şu anda da Ordu’da danışmanlık şirketinin bulunduğu bilgisine ulaşılmıştır

Şikayetlerde adı geçen diğer İranlı tercüman F.R.F. uzun yıllar Giresun’dan tercümanlık yapmış dürüst, saygılı ve yardımsever olarak tanınır. Menfaat çatışmasından dolayı şikayet edildiği değerlendiriyor.

Şikayetlerde adı geçen geçmişte İl Göç İdaresi Müdürlüğü yapan ve şu anda Keşap Belediye Başkanı olan Tuncay Muhammet Arışan, Giresun İl Göç İdaresi Müdürü Enes Cellat ve Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürü Necati Apaydın Giresun’un dürüst, saygılı, çalışkan ve başarılı yöneticileridir. Bu şekilde iftira ve suçlamalara maruz kalmaları oldukça üzücü bir durumdur.

Başka ülkelerden sığınmacı olarak gelerek çeşitli vesilelerle Türk vatandaşlığı alan bir kişinin görevlerini dürüstçe yapan idarecilerimizi iftiralar yoluyla karalaması asla kabul edilemez.

Asılsız ihbarlarla devletimizin birimlerini lüzumsuz yere meşgul eden bu kişinin geçmişi ve şu andaki bağlantıları araştırılmalıdır.

Bu yöneticilerimize haksız isnat ve iftirada bulunanlar hakkında kamu davası açılması gerekir.

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’den konu ilgili kamu davası açması görevini layıkıyla yapan idarecileri motive etmenin yanısıra, bundan sonra devlet memurlarına karşı yapılabilecek bu tür haksız isnat ve iftiraların önüne geçmesini sağlayacaktır.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık