DOLAR: 33.9 TL
EURO: 37.6 TL

ŞEHİTLİK ANITLARI İLGİ BEKLİYOR

2 hafta önce
52 kez görüntülendi

Resim bulunamadı
Reklam

Şehitlerimiz sayesinde kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

En büyük mertebe olan Şehitlik makamına ulaşan kahramanlarımızın hatıra ve anıtlarının özenle korunması ve sonsuza denk yaşatılması başta devletimiz olmak üzere hepimizin görevi ve borcudur.

İki yıl öncesine kadar resmi olarak Şehitler Günü’nün kutlandığı Giresun Kalesi’ndeki Şehitlik Anıtı’nın bakımı ihmal edilmemelidir.

Şehitlerimizin ruhlarını sızlatırcasına Anıttaki mermer kaide üzerinde bulunan şehit isimlerinin yazıldığı metal parçalarının bazıları sökülmüş, bazılarında da şehit isimleri silinmiştir. Sağ ve sol tarafta mermer kaidelerin üst kısmında bulunan Türk bayrağı görseli de aylarca yerinden sökülmüş halde kalmış, yakın zamanda yerine yerleştirilmiştir. Anıttaki Türk bayrağı da yenilenmiştir.

Geçen ay Şehitliği ziyarete gelen bir hanımefendinin “Biz ne hale düşmüşüz. Şehitlik Anıtına sahip çıkamayacak kadar aciz miyiz” serzenişine tanık olunca büyük bir mahcubiyet yaşadım.

Giresun Kalesi’ndeki Şehitlik Anıtı kaderine terk edilmemeli, bakım ve onarımı acilen yapılmalıdır.

Önceki Vali Enver Ünlü döneminde Giresun Merkez Yalı Mahallesi ile Bulancak Yalıköy arasındaki yere yeni bir Şehitlik Anıtı ve Tören Alanı ile Cami yapılmıştır.

Anıttaki hilal, vatandaşlar tarafından öküz boynuzuna benzetilerek eleştirilmesi üzerine düzeltilmeye çalışılsa da tam olarak hilal görünümüne getirilememiştir.

Anıt alanındaki Otlar yeni temizlenmiş fakat aydınlatma lambalarından bazıları hala kırık vaziyette durmaktadır.

Şehitlik Anıtı alanının ortasından geçen dere yatağı oldukça kirli olup; acilen temizlenmesi gerekmektedir.

28 Ağustos 2024 çarşamba günü öğle öğle namazında camiye giden bir vatandaş imamın olmadığından yalnız olarak ramazanı kılmak zorunda kalmıştır. Cami avlusunda asılı bulunan Türk bayrağı çatıya dolanmış vaziyette olup, aylarca düzeltilmeyi beklemektedir. Erkek ve engelli tuvaletleri kapalıdır. Açık olan bayan tuvaleti de aşırı derecede kirlidir.

Özetle; daha geçen yıl yapımı tamamlanan yeni Şehitlik Anıtı ve Tören Alanı ile Cami ne yazık ki oldukça bakımsız ve bu haliyle de Giresun’a yakışmamaktadır.

Şehitlik Anıtında; Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs Savaşı şehitleriyle, Terör ve 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerinin bulunmaması ve alanda ağaçlandırma yapılmaması ise büyük bir eksikliktir.

Şehitlerimize minnettarız. Her zaman ve her şartta manevi şahsiyetlerine gerekli saygıyı göstermeli, Şehitlik ve Şehitlik Anıtlarını da en iyi şekilde korumalıyız.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık