DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

Telefon Yasaklanmalı mı?

1 hafta önce
42 kez görüntülendi

Telefon Yasaklanmalı mı?
Reklam

Konu ile ilgili değişik illerdeki okuyucularından gelen mesajlardan ilginç olan 4’ünü paylaşıyorum.

-Hastanede kan tahlili vermek için girdiğim kabinde görevli hemşire masasının üstündeki telefonundan bir oyun izliyordu. Telefonda oyunu izlemeye devam ederken önce sağ kolumdan damar bulmak için çalıştı. İğneyi soktu fakat damar bulamayıp kan alamadığı için telefondaki oyununu izlemeye devam ederek sol kolumdan kan almayı denedi. Orada da damarı bulamayınca telefonu kapattı. Yeniden deneyerek damarı bulup kanı alabildi.

-Hastanede sıra alabilmek için hasta kabule gittim. Telefonu ile ilgilenen bir görevliye kimliğimi vererek sıra numaramı aldım. Doktorun kapısında bir müddet bekleyenden sonra ekranda sıra numaram bir erkek ismi ile yazıldı. İçeri girip durumu sorduğumda bana ait numara 68 yaşındaki bir erkeğin adı ile yazıldığını öğrendim. Durumu hasta kabule ilettiğimde abla yanlışlık olmuş diyerek yeniden sıra numarası verdiler.

-Çocuğum …İli ..İlçesinde ilkokul 4. sınıfa gidiyor. Öğretmeninin sınıfta sıkça telefonla konuştuğunu söyledi. Durumu çocuğumun arkadaşlarına sordum. Onlar da olayı teyit ettiler.

-Bir evrak almak için….. Müdürlüğüne gitmiştim. Evrakımı hazırlayan memur, kendisine gelen telefonla en az 2-3 dakika telefonla gevezelik yaptı. Ben de, bu süre içinde ayakta beklemek zorunda kaldım. Yine, bu süre içerisinde başka bir memur da telefonunun çalması üzerine işini bırakarak konuşmak için kendini dışarı attı.

Tarafıma gelen birbirinden ilginç bu mesajlar doğru ise durum gerçekten çok vahimdir. Ama maalesef ilimizde de buna benzer olaylar yaşandığına dair iddialar da tarafıma ulaştırılmıştır.

Özel sektörde bu gibi suistimallerin yapılması imkansızdır. Çoğu özel sektörde de mesai saatlerinde mecburi haller dışında telefon kullanılması yasaktır.

Devletin kurumlarında bu kadar sorumsuzluk, vurdumduymazlık, aymazlık ve başıboşluk olmamalı.
Hele sağlık ve eğitimde yapılan hataların telafisi mümkün olamayabilir. Yöneticiler bu konuda denetime önem vermelidir.

Özel sektörde olduğu gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında da memurların mesai saatlerinde telefon görüşmelerine sınırlama getirilmeli mi?… Yoksa bazı mesleklerde mesaide telefon yasak mı olmalı?..

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık