Ticaret Lisesi Mezunlarının Müze Tutkusu
Giresun Ticaret Lisesi mezunları örnek bir dayanışma sergileyerek okullarına mensubiyet duygularını tıpkı ODTÜ mezunları gibi en yüksek seviyede tutuyorlar.
Okuldan bugüne kadar mezun olan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte binanın müze olması için var gücüyle lobi faaliyeti yürüterek çalmadıkları kapı bırakmıyorlar.
Mezun oldukları okulun, müze olmasını isteyen Ticaret Lisesi mezunlarının oluşturduğu gönüllü Yürütme Kurulu Üyeleri, tarihi binanın geçmişi ile ilgili bilgi notu hazırlayarak ilgili yerlere ulaştırıyorlar.
Kurul üyeleri, 1947 yılında Ticaret Meslek Lisesi olarak açılan okulda, 2017 yılına kadar eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü, 2017 yılında ise Kent Müzesi’ne dönüştürüleceği gerekçesiyle okulun sanayide bir binaya taşındığını, Ticaret Lisesi binasının ise 2018 yılında Kız İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildiğini belirterek, 2019 yılından itibaren İstanbul ve Giresun’da yaşayan okul mezunlarının kendi aralarında birçok toplantı yaparak, iktidar milletvekilleri ile görüştüklerini ve müze sözü aldıklarını ifade ediyorlar.
2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen bina,
Halk Kütüphanesi yapılması amacıyla Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne tahsis ediliyor.
İlgili müdürlük binanın Halk Kütüphanesi olarak tanzimi için röleve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik hizmetleri ihalesini, yaklaşık 7 milyon TL’ye bir firmaya ihale ediyor. Geçen yıl Kasım ayı içerisinde de yer teslimi yapılıyor.
Binanın kütüphane olması amacıyla Mühendislik ihalesi yapılsa da, mezunların oluşturduğu Yürütme Kurulu binanın müze olması yönünde ısrarla mücadelesini sürdürüyor.
Bu amaçla AK Parti, Kent Konseyi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bazı basın ve ilgili sivil toplum kuruluşları teker teker ziyaret ediliyor.
Bu kapsamda; Vali, Giresun milletvekilleri, Belediye Başkanı, basın ve sivil toplum kuruluşları, ardından da Kültür ve Turizm Bakanı ziyareti planlanıyor.
Ticaret Lisesi mezunlarının birlikteliğini ve azimlerini takdirle karşılıyorum.
Konu ile ilgili yetkililerle yapmış olduğum görüşmelerde, binanın üst katında geniş bir odanın mini bir müze olarak değerlendirilebileceği belirtiyorlar. Bu iş için de Yürütme Kurulunun işi sıkı takip etmesi gerekiyor.
Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz denir.
Eğer tarihi bina müze olarak değerlendirilecekse, fiziki şartları uyuyorsa binanın Kent Müzesi yapılmasını öneririm.
Kent Müzesi ile ilimizi her yönüyle tanıtma fırsatı bulacağız. Çeşitli objelerle tanıtım yoluyla şehrin geçmişi geleceğe taşınmış olarak ilimizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulacağız. Bunun yanında Kent Müzesi’nin ilimize turizm yönünden de önemli bir katkı sağlayacağını değerlendiriyorum.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.