VALİ,BELEDİYE BAŞKANLARI VE MUHTARLARLA BULUŞTU
Vali Harun Sarıfakıoğulları, Espiye,Güce,Yağlıdere ve Keşap ilçelerine bağlı yerel yöneticiler ve köy mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Yapılan toplantıya Kaymakam Dede Musa Baştürk,Belediye Başkanı Mustafa Karadere,Emniyet Müdürü Ali Osman Hal,Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan ARDAL,mahalle köy muhtarları ve daire amirleri katıldı.
İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda , belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, muhtarların baş tacı olduğunu belirterek, “Muhtarlarımızın hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Hepinizi çok seviyoruz.
Bir ay sonrada yine bütün ilçelerimizde münferit olarak sizlerle buluşacağız. Garip gurabaya ulaşmamızda sizler bizim aracımız, baş tacımızsınız. Onların hepsinden haberdar olalım, sıkıntılarına derman olalım, olamadığınız noktalarda bizlere iletin ki imkanlarımız ölçüsünde bizler derman olalım” dedi.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
KONUSUNDA OKULLARIMIZDA RİSK ANALİZİ YAPTIK”
Vali Sarıfakıoğulları konuşmasının devamında uyuşturucu ile mücadele konusuna yer vererek “Bugün burada buluşmamızın sebeplerinden biri Bakanlığımızın uyuşturucuyla mücadele için başlattığı seferberlik, bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmalar. Konuyla ilgili Yeşilay Cemiyetimiz aramızda” diyerek uyuşturucuyla mücadele konusunda okullarda yaptırılan risk analizi ile birinci ve ikinci dereceli ortaokullar ve liselerde görevlendirilen polis memurlarının, okullarda görevli Özel Güvenlik personeliyle birlikte görev yaptıklarını söyledi.
Kolluk görevlilerinin sadece okulun içinde nüfuz etmek için orada olmadıklarını, aynı zamanda okulun çevresinde umuma açık yerleri de kontrol edip, varsa anormal bir durum gereğini yapacaklarını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Biz arkadaşlarımıza görünür olmaları, mutlaka resmi kıyafetli olarak o çevrede en seri bir şekilde güvenlik tedbirlerini alarak gerekli durumlarda müdahale edelim diye talimat verdik. Şuana kadar hiçbir anormal durumla karşılaşmadık. Okula giren çıkan herkesi kayıt altında tutuyoruz. Oradaki kantinlerini kullananlar, ebeveynler kimlik kontrolüyle girip çıkıyorlar. Dünyada uyuşturucu yaşı 11 yaşa kadar düştüğü bir ortamda bağımlılık unsurunu da göz ardı etmiyoruz. Bu çerçevede de tedbirlerimizi alıyoruz. Terörize olmuş unsurlar 5 Liraya sentetik uyuşturucu satarken şimdi bunu 2 Liraya düşürdüler. Tehlikenin büyüklüğüne bakın, eğer uyanık olmazsak, çoluğumuza çocuğumuza mahallemize, köyümüze sahip çıkmazsak bu tehlike hepimizin bir gün kapısını çalar. Bu yüzden evlatlarımızı ayırmadan ve köy ve mahalle muhtarlarımız olarak uyanık olmak, kulaklarımızı açmak ve bildiğimiz duyduğumuz gördüğümüz her şeyi kolluk kuvvetlerimize haber vermek suretiyle bu tehdidi bertaraf edeceğiz. Uyuşturucu terörizmin bir unsuru olarak kullanılıyor. Bugün terör ayakları uyuşturucudan, kaçak sigaradan besleniyor” dedi.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “BU KONUDA İÇİŞLERİ
BAKANLIĞIMIZIN DA ‘UYUMA’ İSİMLİ PROJESİ VAR”
Vali Sarıfakıoğulları, toplantıda yaptığı çağrı ile “Evlatlarımızı uyuşturucunun pençesine düşürmeye çalışan bu unsurlara izin vermeyeceğiz. Bu konuda da sizler bizim köy ve mahallelerinizde elimiz ayağımızsınız. Bu nedenle hepinizden bir hassasiyet, duyarlılık bekliyoruz. Jandarmamızla, emniyetimizle, milli eğitim müdürümüzle, çalışma aile ve sosyal hizmetler müdürlüğümüzle, sağlık müdürlüğümüz, üniversitemiz, Yeşilay cemiyetimizle, belediyelerimizle hep birlikte ortaklaşa çalışma yürütüyoruz.
Çocuklarımızı sosyal, sportif, sanatsal yönlendirme adına çalışmalar yapıyoruz ve yeter ki çocuklarımız kötü alışkanlıklara yönelmesinler. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın da ‘Uyuma’ isimli projesi var. Cep telefonu kullananlar, Play Store’den indirebilirler. O programı indirip ara yüzü doldurdukları takdirde her vakit oradan bir tuşa dokunarak ihbar yapma imkânına ulaşacak. Aynı zamanda ALO 155 ve ALO 156 sistemimizde var. İsminizi bildirin veya bildirmeyin. Lütfen emniyet ve jandarmamıza uyuşturucuyla ilgili görüp duyduklarınızı ihbar edin. Biz geleceğimizi kaybetmek istemiyoruz. Bu yüzden herkes sorumluluk almalı ve üzerine düşeni yapmalı” uyarısında bulundu.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “52,9 MİLYON TL İLE İLİMİZ
EN YÜKSEK PAYA SAHİP OLDU”
Vali Sarıfakıoğulları, KÖYDES Projeleri hakkında yapılan çalışmalarla ilgili konuşmasında “Geçen yıl KÖYDES dahilinde 52,9 Milyon TL ile ilimiz, gelen en yüksek paya sahip oldu. Biz bunu 15 ilçe ve merkez ilçemizde paylaştırdık ve yine sizlere danışmak suretiyle bunları köylerimize pay ederek kullandık. Çok iyi güzel örnekler ortaya çıktı. Beton yol konusunda katkı sunan muhtarlarımız, vatandaş katkısıyla birim imalatın yapılmasına vesile oldular. Bu vesileyle bütün kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yılda aynı sistemi uygulayacağız. Özellikle grup yollarına ağırlık verme düşüncesi içerisindeyiz. Çünkü mahalle yolunu yapsak da ana arter yapılmadığı zaman vatandaş yine bozuk yoldan gitmek zorunda kalıyor. Bu yüzden önceliğimiz ana arterler, ana yollar, grup yolları.
Merkez ilçede 3 köy hariç bütün köylerimize ve bütün mahallelerimize gittim. Hepsinin problemlerini yerinde dinledim. İmkanlar dahilinde bu problemlere eğilip çözüme kavuşturmaya çalıştık. Sizlerle de bu toplantı vesilesiyle bir araya gelmek hasbihal olmak istedik. Sizlerin sıkıntılarınızı burada kayıt altına alıp bütçe dahilinde en kısa zamanda çözüme kavuşturmak istedik” ifadelerini kullandı.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “BU KAYGI TAMAMEN
ÇEVRENİN KORUNMASIYLA İLGİLİ KAYGIDIR”
Giresun’un katı atık sorunun çözümü için önemli yom katedildiğine dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları “Katı atık depolama tesisi ile ilgili çalışmalarımızda azami dikkati göstermekteyiz. Bu konuda, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze ve İl Özel İdaremize verdiğim talimatlar var. Haftanın 3 günü Çevre Şehircilikten mühendislerimiz oraya gidip denetliyorlar ve numuneler alıyorlar. Alınan bu numunelerin tetkik sonuçlarını da kurumun internet sitesinden paylaşıyorlar.
Bir diğer konu, vatandaşlarımız arasında bu poşet konusu çok dillendiriliyor. Bu konuyla ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Şimdi bir plastik poşet denizde 400 senede, karada 800 senede çürüyor. O nedenle hassasiyetimiz bundan. Bu kaygı tamamen çevrenin korunmasıyla ilgili kaygıdır. Bunu böyle bilin ve herkese ifade edin. Hükümetimiz bu konuda tamamen çevrenin korunması için aldığı bir karar. Bu karar da 1 Ocak 2019 tarihiyle uygulamaya geçti” uyarı ve açıklamasında bulundu.
Vali Sarıfakıoğulları’nın konuşmanın ardından belediye başkanları kendi çalışma alanları ile ilgili sunumlar yaparken, toplantıya katılan muhtarlar da söz alarak, ihtiyaç, sorun ve taleplerini iletti.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.