DOLAR: 34.1 TL
EURO: 37.9 TL

Yönetmeliğe Uymayan Öğretmenlere Kim Dur Diyecek?

1 hafta önce
84 kez görüntülendi

Resim bulunamadı
Reklam

2024-2025 Eğitim- Öğretim yılının milletimize ve ülkemize hayırlı olması ve verimli geçmesini temenni ediyor, görevini layıkıyla yapan öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Geçen hafta okullarda öğretmenlere yönelik yapılan seminerlere bir kısım öğretmenlerin mesleğe yakışmayan şort vb. değişik kıyafetler ve kötü görünümlü saç sakal ile katılmaları birçok veli’yi endişelendirmiş, veliler çocuklarının okulda bu bu tür görünüm sergileyen öğretmenlerin sınıfına düşmemesi için için dua etmeye başlamışlardır.

Halbuki bütün memurlarda olduğu gibi öğretmenlerin de uyması gereken Kılık Kıyafet Yönetmeliği halen yürürlüktedir.

Bazı öğretmen sendikalarının sivil itaatsizlik kararından sonra kimi öğretmenler ve az da olsa kimi idareciler kılık kıyafet konusunda ipin ucunu kaçırmışlardır.

Kimi erkek öğretmenler; yırtık kot pantolon, küpe, hızma, dövme, değişik saç ve sakal modelleri ile, kimi bayan öğretmenlerde; piercing, dövme, abartılı takı ve makyaj, mini etek, derin yırtmaç, crop bluz,
file çorap, dar tayt, derin dekolte ve dağınık şekilde öğrencilerin karşısına çıkmaya başlamışlardır.

Öğretmenler öğrencilerimiz için tam bir rol modeldir. Öğretmenin giyimi öğrenci için önemli bir görsel uyarıdır. Çoğu öğrenci öğretmenini örnek alır. Onun tavır tutum ve davranışlarına özenir, benimser ve taklit eder. Bu psiko-sosyo bir gerçekliktir. Bu nedenle öğretmen öğrencinin karşısına her yönüyle özenli, temiz ve bakımlı olarak çıkmalıdır.

Yönetmeliğe uymayarak aykırı bir şekilde öğretmenlerin derse girip öğrencilerin karşılarına çıkmaları devletin yazılı kurallarına karşı gelmenin yanında; öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmakta, eğitim-öğretimi de olumsuz yönde etkilemektedir.

Öğrencilere rol model olması gereken öğretmenlerin yönetmeliğe uymayarak pejmürde bir şekilde veya örf ve adetlerimize aykırı kılık kıyafet ile derse girmeleri yabancıları taklit eden bir nesil yetişmesine ve kültür yozlaşmasına vesile olacağından artık ülkemiz için bir beka meselesi haline gelmiştir.

Hükümetten uygulanmayan bu yönetmeliğin ya yürürlükten kaldırmasını, ya da tavizsiz uygulamasını bekliyoruz.

Kamuoyunun başta bakanlık olmak üzere, il milli eğitim müdürleri ve valilerden beklentisi ise; yönetmeliğe uymayan öğretmenler ve buna göz yuman idareciler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasıdır.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık